Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Vitaminic and Nutritive Values of Wheat, Corn and Rice Germs Produced in Milling and Starch Industry
الناشر
Ain Shams University. Faculty of Agriculture. Agricultural Biochemistry Department
المؤلف
El Saker,Adel Sedki .
هيئة الاعداد
باحث / عادل صدقي الصقر
باحث / عادل صدقي الصقر
باحث / عادل صدقي الصقر
باحث / عادل صدقي الصقر
تاريخ النشر
1978 .
عدد الصفحات
248 P.
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
الدكتوراه
التخصص
الكيمياء الحيوية ، علم الوراثة والبيولوجيا الجزيئية
تاريخ الإجازة
1/1/1978
مكان الإجازة
جامعة عين شمس - كلية الزراعة - الكيمياء الحيوية الزراعية
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 269

from 269

Abstract

This work aims to imvestigate the major constituents of different germs produced locally especially as sources of vitamins and to study the nutritive values of these germs to overcome the lack of proteins and malnutrition in human food especially in underdeveloped countries. Fats tend always to be rancid in the grains, therefore the germs are removed from the bran in milling process. These germs contain fat, some minerals and high protein contonts germs of wheat, maize and rice are collected for expermental work. These germs contain show considerable variations in the biological studies due to the differences in the sounce of their protein contents.