Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Effect of Salt on Halotolerant Yeasts
الناشر
Ain Shams University . Faculty of Agriculture . Department of Food Science
المؤلف
Hassanein ,Fawzy Ramadan .
هيئة الاعداد
باحث / فوزي رمضان حسانين
باحث / فوزي رمضان حسانين
باحث / فوزي رمضان حسانين
باحث / فوزي رمضان حسانين
تاريخ النشر
1973
عدد الصفحات
87 p .
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
ماجستير
التخصص
علوم وتكنولوجيا الأغذية
تاريخ الإجازة
1/1/1975
مكان الإجازة
جامعة عين شمس - كلية العلوم - علوم الأغذية
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 99

from 99

Abstract

The present study aims to identify yeast species commonly predominating in pickles, in order to study their salt tolerance characteristics, as well as to examine their morphological and physiological properties in the presence of a high concentration of sodium chloride. The results obtained in the present study show the total counts and identification of yeasts in Egyptian pickles, the effect of salt concentration on the growth of yeasts, the effect of salt on the respiration rate of yeasts, the molar yield and the enzyme activity.