Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Studies on Lipase in Buffalo Milk and the Effect of Added Enzyme on Cheese Ripening
الناشر
Ain Shams University. Faculty of Agriculture. Dairy Science Department
المؤلف
Ismaiel,Azza Abdel-Aziz .
هيئة الاعداد
باحث / عزة عبد العزيز اسماعيل
باحث / عزة عبد العزيز اسماعيل
باحث / عزة عبد العزيز اسماعيل
باحث / عزة عبد العزيز اسماعيل
تاريخ النشر
1973 .
عدد الصفحات
158 p.
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
الدكتوراه
التخصص
العلوم الزراعية والبيولوجية
تاريخ الإجازة
1/1/1973
مكان الإجازة
جامعة عين شمس - كلية الزراعة - الزراعة
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 111

from 111

Abstract

The first part of the present study deals with the publication and characterization of pure lipase of buffalo milk. The second part investigates the effect of adding commercial lipase on ripening and aroma of the Egyptian ras cheese. Lipase assay, activity of milk lipase at 30 C and 37 C at different values of pH and distribution of lipase in milk phases are the methods applied in the present work.