Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Effect of a Functional Dairy Product Containing Different Sugar Substitutes (Sucrose, Xylitol and Stevia) on Salivary Mutans Streptococci Count in Experimental Rats :
المؤلف
Abdelrahim, Yousra Mohamed.
هيئة الاعداد
باحث / يسرا محمد عبد الرحيم محمد
مشرف / نيفين والى
مشرف / رنده يوسف عبد الجواد
مشرف / أسامة إبراهيم عبد السلام البطاوى
مناقش / إيمان المصرى
مناقش / نادية متولى
الموضوع
Dairy Product. Sugar Substitutes. Sucrose. Xylitol. Stevia.
تاريخ النشر
2015.
عدد الصفحات
v, 111, [5] P. :
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
ماجستير
التخصص
طب الأسنان
تاريخ الإجازة
1/1/2015
مكان الإجازة
جامعة القاهرة - الفم والأسنان - Pedodontics
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 32

from 32

Abstract

The aim of study was:
To detect the effect of a functional dairy product containing different sugar substitutes on salivary Mutans Streptococci count in experimental rats.
PICO:
 Population: Caries free rats
 Intervention:
1. Functional food containing Sucrose
2. Functional food containing Xylitol
3. Functional food containing Stevia
 Control: Placebo food.
 Outcome:
Primary Outcome
Device of measurement
Unit of measurement
The count of salivary Mutans Streptococci.
Incubator-media salivaris agar
-counting colonies
By count.