Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Molecular Detection of Isolated Bacillus Cereus from Certain Meat Products /
المؤلف
Dowidare, Hebat allah Mohamed Lotfey.
هيئة الاعداد
باحث / هبة الله محمد لطفى دويدار
مشرف / هشام سعد ندا
مشرف / غادة عبد العاطى كامل قرله
مناقش / أشرف عواد عبد التواب
مناقش / أمجد أحمد معوض
الموضوع
Veterinary medicine.
تاريخ النشر
2015.
عدد الصفحات
126 p. :
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
ماجستير
التخصص
البيطري
تاريخ الإجازة
11/10/2015
مكان الإجازة
جامعة كفر الشيخ - كلية الطب البيطري - قسم البكتريا و الفطريات و المناعة
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 16

from 16

Abstract

The objective of this study is to detect the incidence of Bacillus cereus in some meat products. A total of one hundred and seventy five random samples of meat products represented by rice kofta,kobiba-shami, sambouska, minced meatsausage, meat burgeand luncheon (25 for each). The result revealed that 4 (16%), 3(12%) and 2(8%) for each of rice kofta,kobiba-shami and sambouska,respectively, While the result is negative appeared in each of themincedmeat,sausage, meat burgeandluncheon.Using PCR method to Confirm the result obtain by biochemical tests.9 samples were tested for detect Bacillus cereus group. 8 screened samples strains out of 9 show positive results of B.cereus by using motB gene.