Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
دراسات تكنولوجية وميكروبيولوجية علي بعض المنتجات الغذائية انتاج حامض اللاكتيك والمضاد الحيوي” النيسين
الناشر
كلية الزراعة.
المؤلف
سالم،موسي عبده محمد
هيئة الاعداد
مشرف / عبد الحميد مليجي عبد الحميد
abdelhameed.meligy@agr.kfs.edu.eg
مشرف / عبد الحميد مليجي عبد الحميد
abdelhameed.meligy@agr.kfs.edu.eg
مشرف / سمير محمود متولي
samir.metwali@agr.kfs.edu.eg
مشرف / سمير محمود متولي
samir.metwali@agr.kfs.edu.eg
الموضوع
المنتجات الغذائية
تاريخ النشر
1996.
عدد الصفحات
169ص
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
الدكتوراه
التخصص
علوم وتكنولوجيا الأغذية
تاريخ الإجازة
21/10/1996
مكان الإجازة
جامعة كفر الشيخ - كلية الزراعة - الصناعات الغذائية
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 189

from 189

Abstract

from the previous results it appeared that the best concentration or
xylose i(>r iactic acid productton by conventional batch culture wtth pll-stat
was 50 gm/L. While in case of using electrodialysis fermentation with
microlilter method to release the end product from fermentation medium the
best concentration of xylose was 80 gm/L that gave the highest result. In case
of continuous culture, the favorable result was obtained with xylose
concentration of 20 gm/L and dilution rate of 0.22 h- 1

llowcwr, for nisin Z biosynthesis, the optimum fermentatton
conditions f(>r production were medium consist of (gm/L): Polypeptone I 0.0
gtn, yca:;t c.xllact 10.0 gm, sodium chloride 5.0 gm, xylos~.: 20.0 gnt, tnagncsium
sulphate 5.0 gm, cystine 5.0 gm, tween 80 5.0 milL (v/v) calcium chlmide 7.5
gm and the optimum environmental conditions were incubation temperature 30
oc. pi I 5.5 agitation speed 200 rpm/min, inoculum size 10% (v/v) and preculture
time for inoculum of four hours, such fermentation conditions produced
(2599 IU/ml. medium). In addition, other important fermented by-products
(lactate and acetate) were produced like those obtained under conditions used
for lactic acid production. Thus, these products could be considered important