Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Biochemical And Quality Changes Occurring During Supercooling Storage Of Some Animal Foods /
الناشر
Mostafa Mohamed Mohamed Ebraheim,
المؤلف
Ebraheim, Mostafa Mohamed Mohamed
هيئة الاعداد
باحث / Mostafa Mohamed Mohamed Ebraheim
مشرف / A. H. Awad
مشرف / A. A. El-Mohandes
الموضوع
Biochemical Changes fish Animal Foods Quality Changes Supercooling chicken
تاريخ النشر
1983 .
عدد الصفحات
139 p. :
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
ماجستير
التخصص
علوم وتكنولوجيا الأغذية
تاريخ الإجازة
31/5/1983
مكان الإجازة
جامعة المنيا - كلية الزراعة - Food Technology
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 172

from 172

Abstract

Bolti fish and Hubbard chicken were obtained from nile and mattay poultry farm to study the effect of super cooling process as well as the time of storage on some physical ,chemical, bacteriological and sensory properties.
results showed that the bolti fish of 410.25gm.in average weight yielded approximately 42.15%of the whole weight as deboned fillets (included skin) While the total waste
تم اختيار سمك البلطى ودجاج التسمين (هابرد)واللذان اخذامن نهر النيل (البلطى)ومزرعة الدواجن بمطاى (هابرد)التابعة لمحافظة المنيا وذلك لدراسة تاثير عملية تحت التبريد (-2°م)وكذلك التخزين على الصفات الطبيعية والكيميائية والبكتريولوجية والصفات الحسية لها.ويتبن من النتائج ان سمك البلطى متوسط الوزن 410.25جرام تعطى 42.15%شرائح الاسماك (تشمل الجلد ) من الوزن الكلى وان ارتفاع محتوى البروتين الكلى لكل من السمك البلطى والدجاج الهابرد فيحتوى على 18.31%بروتين والنصف العلوى (عضلات الصدر)على 21.93%والنصف السفلى (عضلات الارجل) يحتوى 21.56%..